Märtsikuu Ruusmäe Noortekojas

Esimene kevadkuu algas noortekeskuses vastlakuklite ja vurride meisterdamisega.

Noored valmistasid akendele kevadisi kaunistusi. Meisterdasime lumikellukesi ja kollaseid liblikaid.

  1. märtsil toimus Ruusmäe Noortekojas kokandusring, kus valmisid erinevad burgerid. Noortel oli võimalus valida krõbekana ja klassikalise ameerika burgeri vahel. Juhendaja jagas noortele ülesanded burgerite valmistamiseks ning vajadusel suunas. Krõbekana burgeri tegemisel said noored valmistada kana kintsulihale tortilla krõpsudest paneeringu. Klassikalise ameerika burgeri jaoks oli noortel vaja teha hakklihast burgerite vahele kotletid.
  1. märtsil toimus selle kuu teine kokandusring, kus noored valmistasid tomati-rohelise sibula bruschettasid ja pulgakooke. Siinkohal võib ära mainida, et roheline sibul oli võetud meie “mini kasvuhoonest” aknalaual. Bruschettade tegemiseks tuli ära lõigata tomat, sibul ja ciabatta. Röstisime ciabatta pannil krõbedaks. Valmides panid noored igale saiaviilule tomatisegu, niristastasid peale veel veidi oliiviõli ja kaunistasid värske rohelise sibulaga. Soovi korral oli noortel võimalus lisada sulajuustu ja musta pipart. 

Pulgakookide tegemise retsepte on mitmeid. Meie retsept koosnes keeksist, toorjuustust, sulatatud šokolaadist ja hiljem erinevates kaunistustest. 

Kevadele kohaselt tegelesime istututstöödega- mulda said  erinevad seemned (till, redis, tomat ja sibul).