Tegime Ruusmäe noortekoja juurde kõrvitsakuhja

Juba neljandat aastat võtsime Ruusmäe noortekojaga osa Tallinna Loomaaia poolt korraldatud kõrvitsate kogumiskampaaniast. Kõrvitsaid kogusime Ruusmäe noortekoja juurde 20.-30. septembrini. Kõigil soovijatel oli võimalus tuua oma kõrvitsad noortekoja juurde, kus moodustasime kõrvitsatest maja ette kuhja. Ettevõtmise üks põhikorraldaja on Sirje Pärnapuu, kelle kaudu  inimesed uurisid, kas ka sellel aastal saadame kõrvitsaid loomaaeda. Kuna huvi oli suur ja saak inimestel hea, mõtlesime, et mis siis ikka “paneme end siis taas kirja ja kogume kõrvitsad kokku ja saadame loomaaia loomadele.” Varasematel aastatel oleme kõrvitsatest teinud keti noortekoja juurde, kuid nagu teada siis kõrvitsad kardavad külma. Kui lubas külma tuli kõrvitsad majja sisse sooja viia ja päeval tagasi välja. Seega sellel aastal arvasime, et keti asemel teeksime hoopis kõrvitsatest kuhja ja vajadusel paneme kõrvitsad teki alla peitu, et külm neile liiga ei teeks. Meie kõrvitsad toimetas loomaaeda Omniva kuller.

Mida arvasid kõrvitsate kogumisest noored? Noored olid igati seda meelt, et muidugi saadame kõrvitsad loomaaeda loomadele, milleks lasta neid raisku, kui saab teha head ja saata need loomadele söögiks. Samuti tekitas kogumine nendes elevust, kui nad nägid, et kuhi iga päevaga kasvas. Noored tõid ise  kõrvitsaid ja lisasid need kõrvitsakuhja.

Meie kogumise info jäi silma ka Võrumaa Teatajale, kes soovis kõrvitsa kogumisest teha loo. Artikklit on võimalik lugeda siit https://www.vorumaateataja.ee/koik-uudised/elu-ja-kultuur/33510-vorumaa-korvitsad-katavad-pealinnas-loomade-toidulaua.

Aitäh kõigile, kes  Ruusmäe noortekoja juurde kõrvitsaid tõid, et need saata Tallinna Loomaaeda loomadele.

Agneta Paloveer

Rõuge Noorsootöö Keskus (Ruusmäe ja Haanja piirkonna noorsootöötaja)