12. juunil käisid Rõuge piirkonna kokandushuvilised Hämsa maherestos etiketi koolitusel ja kolmekäigulisel õhtusöögil.
Alguses me õppisime seal, kuidas õigesti lauda katta ehk kuidas peavad noad ja kahvlid olema ja millised pokaalid ja kuhu panna, sest kõigi söögitarvikute paiknemine on laual tähtis. Peale selle õppisime ka, kuidas salvrätikuid ilusti voltida ning kuidas ilus jääks. Ka saime teada erinevate pokaalide kohta, ehk milline jook millise pokaali sisse sobib. Seda kõike õpetas meile Hämsa maheresto teenindaja Mari-Liis.
Peale väikest koolitust pakuti meile kolmekäiguline õhtusöök. Eelroaks oli lillkapsa-kreveti supp ning see maitses väga hästi. Pearoaks oli käsitöö pasta, mis oli ka väga maitsev. Magustoiduks oli mangokreem vahukoorega ja käsitöö vahvlid. Mis sellest, et portsud tundusid väiksed, oli kõik väga maitsev ja saime rohkesti maitseelamusi ning kogemusi. Kuid ega kõhtki tühjaks ei jäänud.
Saime ka tutvuda ja küsida küsimusi Hämsa maheresto peakokalt Rait Pettailt ning saime teada, et ta on töötanud Gordon Ramsey juures ning meie arvates oli see väga huvitav.
Hämsa Maheresto & Heaolukeskuse söökides kasutatakse oma permaaia saadusi. Saime võimaluse vaadata üle, mis salapärane asi see permaaed on ja tõdeda, et on ikka vägev küll.
Kõik, kes haarasid võimalusest tutvuda etiketiga ja Hämsa maherestoga, said suure maitseelamuse ja kindlasti ka õpiti midagi juurde. Kokkuvõtteks oli väga huvitav väljasõit ja kindlasti jäi ka midagi meelde sellest.
Artikli kirjutas Anett Raat, toimetas noorsootöötaja Helerin